Ecclesia

Ecclesia az érsekújvári magyar katolikus közösség lapja.

Isten áldását kérve bocsátották útjára ezt a kis művet, az Ő még nagyobb dicsőségére és reményük alapján ez fogja szolgálni a felebarátok javát.
 A lap célja, hogy a benne foglalt gondolatok, közlemények és képek még közelebb hozzák egymáshoz az újvári közösség tagjait.
A tervek alapján az egyházi évhez igazodva fog megjelenni a kis kiadvány egy-egy száma, belefoglalva az eltelt időszak eseményeit és az időszerű gondolatokat is. Az egyes írások közlik az újváriak hitéletét érintő híreket, bemutatják az egyes közösségek munkáját, értesítenek az ünnepi szertartások időpontjairól. Az újságban helyet kap egy szép vers, vagy próza, egy-egy megkapó történet a régi Újvárról és a benne lakókról. Bemutatásra kerülhetnek a város nevezetes történelmi személyiségei, szép épületei, egykori utcái és régi hagyományai. Valamikor az újságban egy jelenkori ember szép és példaértékű tanúságtételéről is olvashatunk.
Kívánjuk, hogy a kis lap minden kedves testvérünknek sok örömet és belső gazdagodást nyújtson!

ECCLESIA – Az érsekújvári magyar katolikus közösség lapja

Megjelenik az egyházi év időszakaiban, évente 4-szer.
Adományokból fenntartott kiadvány.
Kiadó: Via Mariae, polgári társulás
Felelős: Török András
Elérhetőség: e-mail: torok.bandika@gmail.com; mobil: +421 903 438 380
Munkatársak: Bodzás Gergely, Fabó Éva, Istenes Marica, Kantár Balázs, Kovalcsik Cirill OFM, Pekarik Katica, Stifner Ivett, Török Kati, Zajíček Tamás.

A lap egyes számai kiolvasásra itt letölthetőek.