Havi rózsafüzér

2014 februárjában indult el a közös imádkozás a Mária útért, az építéséért és a sikereiért. 10 ember vállalta, hogy imádkozik az ügyért, de márciusban már 20-an kezdtük a rózsafüzér imádkozását. 
A rózsafüzérmondás naponta történik, a mondó akkor mondja el a rá kiosztott egy tizedet, amikor van rá ideje, amikor ő gondolja, de aznap legyen elmondva. Havonta küldik a beosztást, hogy ki melyik tizedet mondja az adott hónapban és hogy miért a hónapban miért imádkozunk. Mivel 20-an vagyunk ezért 4 rózsafüzért mondunk: a világosság, a fájdalmas, a dicsőséges és az örvendetes olvasót. Aki az adott olvasó első tizedét kapja, annak a kezdetét is el kell mondania: azaz egy Hiszekegyet, egy Miatyánkat és a három bevezető kérést a három Üdvözléggyel, a végén pedig a Dicsőséget. Minden titok előtt elmondásra kerül, hogy abban a hónapban miért imádkozunk, majd elimádkozzuk a Miatyánkat, a 10 Üdvözlégyet a titokkal és a végét a Dicsőséggel valamint a Fatimai imával (Ó Jézusom…) zárjuk le. 
Azok is imádkozzák a rózsafüzért, akik nagyon fontosnak tartják a zarándoklás életformáló hatását és hogy ezt minél többen átéljék. Mivel nem mindenki tud részt venni fizikailag, tevőlegesen a Mária út építésében, ezért így kérik az Atyát, hogy vigye előbbre ügyünket. 
Bízunk az ima erejében, hiszen némely ügyekben tettekkel nem tudjuk már befolyásolni a pozitív döntés születését, ezért így a dolgot rábízzuk a Gondviselésre, az Atyára, hogy a lehető legjobb döntés szülessen, ami előbbre viszi a Mária út ügyét. 
Kérem, imádkozzon Ön is a Mária útért, épüléséért és a zarándoklás minél teljesebb megismeréséért, hogy általuk erősödjön az emberek hite, találkozzanak a Gondviseléssel, tapasztalják meg Isten jelenlétét, bízzanak Istenben és a Szűzanya közbenjárásában, valamint ezen élmények hatására sok ember élete gyökeresen megváltozhasson. 

Örömmel fogadjuk a további rózsafüzérmondókat, hiszen ezzel is nagy feladatot vállalnak, nagy szolgálatot tesznek…

 

 

Időszak: 2024 június – Szent Iván hava, Nyárelő hava

Javasolt imaszándék:

A Mária Út szervezőiért, a saját országukbólmenekülőkért és a békéért

 

Eddig ezekért a szándékokért imádkoztunk.