MÁRIA ÚT SOMORJÁN – LÁSZLÓ DÁNIEL KIÁLLÍTÁSA

A kiállítást  Hegyi Brigitta hegedű- és Domsitz Erika zongorajátéka nyitotta meg, majd  Myjavec Pál plébános a zarándoklat lelki fontosságáról beszélt és végül Méhes Richárd a vándorkiállítás főszervezője tartott beszámolót a Mária Útról, saját zarándokútjáról és a festőművész munkásságáról. 

A tárlat május 11-ig  látogatható a könyvtár nyitvatartási idejében.

Rendezők a Via Mariae Polgári Társulás, a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség, a KUCKÓ Polgári Társulás és a Zalabai Zsigmond Városi Könyvtár.

„A Mária Út Közép-Európa Zarándokútja, melynek kelet-nyugati tengelye az ausztriai Mariazelltől az erdélyi Csíksomlyóig vezet, mintegy 1400 km-es távon. A Mária Út több mint turistaút, több mint zarándokút, több mint értékes program, több mint értékek gyűjteménye, több mint az önismeret útja, több mint új szemlélet, több mint jó társaság, több mint kultúra, több mint szakralitás, több mint turisztikai ajánlat, több mint spirituális élmény, több mint Közép-Európa felfedezése, több mint az országkép gazdagítása – több mint 1400 km… „

László Dániel, a Budapesten élő festőművész 2010 áprilisában egy hosszú gyalogos zarándokútra ment Budapesttől Csíksomlyóig, majd egy évvel később, Budapestről Mariazellbe zarándokolt. Az útról készült festményeket állítja ki azokban a városokban, ahol a Mária Út elhalad.

(A cikk megjelent: http://kniznicasamorin.sk/hu/events/event/laszlo-daniel-maria-ut/)