Meghívás egy kiállítás megnyitójára

Kiállítás plakát

Tisztelettel meghívjuk Önt és kedves családját a   

Zarándok-Jel-Kép Út 

című zarándok-kiállítás megnyitójára.  

 

Ízelítőül szolgáljon néhány gondolat a kiállításról: "A 2021-ben, Budapesten megrendezett Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus programjának gazdagításához a Mária Út védnökei, aktivistái, támogatói is hozzájárultak, többek között azzal, hogy összeállítottak egy bőséges kiállítási anyagot. A Csíksomlyó és Mariazell közötti tájegységeket összekötő lelkiségi útvonal menti szentkutakat bemutató tárlat azóta vándorkiállításként zarándokol. 

“Minden forrásom belőled fakad.” hangzott el a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus mottójaként. Ha belegondolunk, a szentkutak e mottó valódi „jel-képei”: a teremtett világ ereje, élet, szépség, hit...mind megtalálható bennük. Meglátogatni őket testi és lelki felüdülés, főleg, ha egy zarándoklat keretében érkezünk egy szentkúthoz.  

Ez a gondolat vezérelte a Mária Út Egyesületet, amikor a Mária Úttal érintett szentkutak bemutatását, Zarándok-Jel-Kép Út elnevezéssel, egy vándorkiállítás keretébe foglalta. A zarándokoknak és önkénteseknek meghirdetett fotópályázat nyertes képei mellett, néhány olyan rövid elmélkedés is olvasható, ami segíti a valós és az átvitt értelemben vett elindulást, úton levést és a megérkezést.
Összesen tizennyolc poszteren keresztül ismerkedhetünk meg a Mária Út kincseivel, az úttal érintett szentkutakkal, és azzal a belső úttal amit egy zarándok végigjárhat.
"

A megnyitó helyszíne és időpontja: az Érsekújvári Szent Kereszt felmagasztalása Plébániatemplom melletti Marianum Közösségi Terem; 2023. március 13-án, hétfőn, 18:45 órakor.

A megnyitót megelőzi a plébániatemplomban, 18:00 órakor kezdődő magyar nyelvű szentmise.  

A megjelenteket köszönti és a lelki gondolatokról Ďurčo Zoltán, püspöki helynök - plébános atya gondoskodik.

A kiállítást megnyitja és bemutatja Török András, a Via Mariae, polgári társulás koordinátora.

A kiállítás 2023.03.13. - 2023.03.24. között, naponta, 17 és 19 óra között tekinthető meg. 

A megnyitóra szeretettel várjuk, a részvételével megtisztel bennünket!  

A szervezők - Via Mariae polgári társulás, IGNIS, polgári társulás, Érsekújvári Római-katolikus Plébánia - nevében

tisztelettel

Török András.

U.i.: Örömmel vesszük szíves visszajelzését a megnyitón való részvételi szándékáról a következő email-címre: torok.bandika@gmail.com email-címen.

Prílohy