Zarándok-Jel-Kép-Út kiállítás megnyitója Nagymegyeren

Zarándok-Jel-Kép-Út kiállítás

Zarándok-Jel-Kép-Út kiállítás megnyitójára került sor a Fészek Ifjúsági Központban található csapatotthonunkban. a Közép-Európai Mária Út mentén található jelentős szent kutakat bemutató tárlat a magyarországi Mária Út Közhasznú Egyesület és a felvidéki Via Mariae polgári társulásnak köszönhetően került Nagymegyerre. Elsőnek Szűcs Renátának, a helyi Janiga József Művészeti Alapiskola tanárának gitárjátékát hallhattuk, aki Abel Carlevaro: Preludios Americanos no.3 Campo c. darabját adta elő. Köszöntőt mondott és a résztvevőkkel személyes hitvallással átszőtt lelki gondolatokat osztott meg Mahulányi József atya. Kápolnai Zsombor, a Mária Út Közhasznú Egyesület koordinátora pedig bemutatta a kiállítási anyagot, annak létrejöttét, majd a jelenlevőkkel azt a reményteli örömhírt közölte, hogy a Közép-Európai Mária Út több mint egy éves minősítési folyamata, mely során azt Európai Kulturális útvonalnak nyilvánítsák, már a végéhez közeledik. Túl van a bizottság utolsó elbírálásán is, most már a döntéshozókon múlik, hogy meg e kapja Európai Kulturális Út minősítést még ez éven.

A megnyitót megtisztelte többek között Soóky Marián polgármester úr és Méhes Richard, a Via Mariae elnöke is, de partnerszervezeteink közül is többen képviseltették magukat. A megnyitót követően a szomszédos cserkészteremben egy kis szeretetlakomát is készítettek a házigazdák.

Ezúton is szeretnénk megköszönni minden kedves megjelentnek, hogy eljöttek és megtiszteltek minket ezzel! Köszönjük a támogatóinknak, segítőinknek és pártolóinknak is!

23. számú Arany János cserkészcsapat (Facebook)